İktibas
-
Tek Parti Döneminde Dinde Reform Tahribat ve İslâmsız Nesil Yetiştirme
Batı, 19. Yüzyılın sonlarında Osmanlı devletini içten çökertebilmek için ajanlar yetiştirmeye başladı. Bu ajanlarının ileri gelenleri ve öncülerini bizzat kendi mahfillerinde yazar, edebiyatçı, roman-hikâye-tiyatrocu,…
Devamını Oku » -
Türkler Nasıl Müslüman Oldu?
İslam’ı Talas Savaşında kılıç savururken tanıdılar. Kılıç zoruyla değil; gönül rızâsı ile Müslümanlığı seçtiler ve asırlarca İslamiyetin yeryüzündeki bayraktarı oldular.…
Devamını Oku » -
İslâmiyetten haberi olmayan Yahudi, Hıristiyan ve putperestlerin âhirette gideceği yer hususunda kaynaklar ne söylemektedir?
Sual: İslâmiyetten haberi olmayan Yahudi, Hıristiyan ve putperestlerin âhirette gideceği yer hususunda Müslüman kaynakları ne söylemektedir? Cevab:“Peygamber göndermedikçe azap etmeyiz”…
Devamını Oku » -
Allahü Teâlâ’ya Mekân İsnadı
Suâl: “Yukarda Allah var” tarzı sözler halk arasında çok yaygın. Bu gibi sözler insanları küfre götürür mü? Cevâb: Allah Teala’ya…
Devamını Oku » -
KUR’AN’A AYKIRI HADÎS Mİ?
Size bir hadîs söylendiğinde, sakın ona Allah’ın kitabıyla karşı çıkmayın. Allah’ın Resûlü, Allah’ın Kitabı’nı sizden iyi bilirdi.” (İmam Şâfi‛î) İbni…
Devamını Oku » -
“18.yüzyılda İngiltere’de aydın olmak isteyen siyer okumak zorundaydı”
Prof. Dr. Tahsin Görgün, İSİF Kulübü etkinliği/Faaliyetleri kapsamında vermiş olduğu konferansta Dünya tarihinin yeniden nasıl okunacağından bahsetti. Fatih Doğan konferansa…
Devamını Oku » -
Fahreddin paşa’dan Kemal paşa’ya içli mektup!
Fahreddin Paşa, Medine sonrası Ermeni tehciri esnasındaki fiilleri, Medineden Kudüse gitmesi ile alakalı Padişahın emrini dinlememesi, sulhu sekteye uğratması gibi sebeblerle…
Devamını Oku » -
Fahreddin Paşa ve İstanbul’a yollanan Mukaddes Eşya
Osmanlı ordusu mağlup olmuş, mütareke imzalanmıştı. Şerif Hüseyin Paşa, Medine’yi muhasara altına aldı. Fahreddin Paşa, İstanbul’dan gelen emirlere kulak asmayarak…
Devamını Oku » -
Sünnilik mezhep midir, din midir?
Sünniyetin din mi, mezhep mi olduğu hususundaki kafa karışıklığının zâhirî sebebi, dinî literatürdeki “Ehl-i Sünnet mezhebi” tabiridir. Hâlbuki Mutezile, Şiîlik…
Devamını Oku » -
Bir Din-î Müceddid : Mustafa Sabri Efendi
Sabri Efendi, Mısır’da yazdığı Arabî eserleriyle zamanının âlimlerini hayrette bıraktı. İlminin yüksekliği ve kaleminin kudreti ile tanındı. Hayatını, inandığı değerler…
Devamını Oku » -
İmam, bu nikahı kıyar mı ?
Osmanlı Devleti’nde nikâhların da, boşanmaların da kaydı tutulurdu. Nikâh, aynı zamanda ibâdet sayıldığı için hep din adamları tarafından kıyılmıştır. Nikâh, insanlık…
Devamını Oku » -
Şeytanı Dürten Anayasa!
1982 tarihli TC anayasası, “Türk toplumunun çağdaş uygarlık seviyesine erişmesi ve cumhuriyetin lâiklik niteliğini koruma amacını güden” inkılâp kanunlarının, anayasaya…
Devamını Oku » -
M.Âkif’in Sultan Hamid’e husûmeti nereden geliyor?
Epey oluyor, bir gazete, Âkif’in Safahat’ını promosyon vermiş. Önsözünde de adeta bir mukaddes kitap gibi ballandıra ballandıra övmüş. Yeri geldikçe…
Devamını Oku » -
Avrupa Birliğinde Şeriat Hukuku!
Yunanistan Maarif Bakanı Yorgo Kalancis, “Avrupa Birliği’nde İslâm hukukunu tatbik eden tek ülkeyiz. Müslümanlar, Müslümanlar içindir. Biz de size mücadelenizde…
Devamını Oku » -
1 Gecede Profesör Yapılan Lise Mezunları!
İstanbul Üniversitesi’nin eskiden Harbiye Nezâreti’ne ait olan ve tuğrası hoyratça sökülmüş tarihî kapısı üzerinde 1453 tarihi yazıyor. Ama bu doğru…
Devamını Oku » -
Selefîlerle Osmanlı da mücadele etmişti…KADIZADELİLER
Osmanlı Devleti, bir dinî devlet olmasına rağmen, halkın inanç ve amellerine, devletin resmî inanç sistemine aykırı bile olsa müdahale etmezdi.…
Devamını Oku » -
Çanakkale bir Zafer mi ? Geçilseydi ne Olurdu ?
1914 yazında, Avrupa, ardından da dünya kendisini bir savaşın içinde buldu. Bahane, Avusturya veliahdinin, bir Sırp tedhişçi tarafından vurulmasıydı. Ama…
Devamını Oku » -
Son Halife Abdülmecid Efendi’nin Sürgün Seneleri
“Kim derdi ki, Fatihlerin, Yavuzların, Kanunilerin torunları, çamaşırlarını bile alamadan yolcu edilecekler…” Son halife Abdülmecid Efendi, sürgünde böyle haykırıyordu. Halifeliğin…
Devamını Oku » -
Moğollar ve Mevlana
Anadolu’nun yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden Mevlânâ Celâleddîn Rûmî’nin Moğollar ile olan ilişkileri, Anadolu tarihinin canlı tartışma konuları arasında yer almaktadır. Mevlânâ…
Devamını Oku » -
Musul, nasıl elden çıktı ?
Osmanlıların kaybettiği son şehir olan Musul, İngiltere ile Ankara arasında uzun süren bir ihtilafın da sebebi oldu. Lozan Müzakereleri bu…
Devamını Oku »